Manifestacije

Josipovo – Dan Općine Lipovljani

Josipovo u Lipovljanima je sveobuhvatna manifestacija koja obuhvaća Dan Općine Lipovljani, Dan Župe sv. Josipa u Lipovljanima i Dan Osnovne škole „Josipa Kozarca“ , te  Dane Josipa Kozarca. 

Antunovo u Kraljevoj Velikoj

Manifestacija Antunovo u Kraljevoj Velikoj održava se na području Općine Lipovljani, u naselju Kraljeva Velika, tradicionalna je pučka manifestacija koja se odvija svake godine povodom blagdana sv. Antuna.

Dani Josipa Kozarca

Posvećeni su poznatom hrvatskom pripovjedaču i romanopiscu koji je  rođen  u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega upisuje studij šumarstva u Beču. 1879. godine diplomirao je na Visokoj školi za kulturu tla kao najbolji student na godini. Kao jedan od najpoznatijih šumarskih stručnjaka radio je na mnogim mjestima diljem Slavonije, od čega je najznačajnije bilo službovanje u Lipovljanima od 1885. do 1895. godine. Tada je posjekao i pomladio tisuće hektara šuma hrasta lužnjaka, koje danas nose njegovo ime.

Ivanje u Piljenicama

Manifestacija Ivanje u Piljenicama održava se na području Općine Lipovljani, u naselju Piljenice, tradicionalna je pučka manifestacija koja se odvija svake godine povodom blagdana muke Ivana Krstitelja.

Rokovo u Krivaju

Manifestacija Rokovo u Krivaju održava se na području Općine Lipovljani, u naselju Krivaj, tradicionalna je pučka manifestacija koja se odvija svake godine povodom blagdana sv. Roka.